Wiosenne kanapki (grupa I)
Podczas czwartkowych warsztatów kulinarnych, dzieci z grupy I przygotowywały wiosenne kanapki na podwieczorek. W naszej sali unosił się zapach świeżych warzyw. Na stołach zagościły pomidory, ogórki, sałata, rzodkiewki, kiełki rzodkiewki, wędlina i żółty ser. Dzieci przed przystąpieniem do pracy przypomniały zasady bezpieczeństwa, umyły dokładnie rączki i założyły fartuszki. Następnie podejmowały próby krojenia warzyw i układały produkty, by kanapka była zdrowa, kolorowa i oczywiście SMACZNA! Własnoręcznie zrobione kanapki smakują najlepiej! W dodatku to doskonała zabawa, a jednocześnie pożywny i wartościowy podwieczorek, zwłaszcza gdy czekamy na wiosnę, a nasze brzuszki tęsknią za nowalijkami.
Przedszkolakom bardzo podobało się samodzielne przygotowywanie kanapek. Zatem kolejne kulinarne zajęcia uważamy za udane!