KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

W grupie IV

Temat: Jak komunikowano się kiedyś, a jak dziś   1. Słuchanie tekstu H alo, halo Joanna Bernat Halo! Halo! – tak słychać w telefonie. Halo! Halo! – powtarzać lubię sam. Halo! Halo! – do taty dziś zadzwonię. Porozmawiać z nim ochotę mam. Stuku! Stuku! – napiszę SMS-a. ...

 Temat: Na poczcie - droga listu 1. Słuchanie wiersza Wesołych Świąt! Danuta Gellnerowa Wesołych Świąt! Wesołych Świąt! Podróżują kartki. A dokąd? A skąd? Ze Szczecina do Lublina, z Krakowa do Miedzeszyna... Od miasta do miasta, od morza do gór wiozą listonosze kart świątecznych wór....

Temat: Przygotowujemy świąteczne kartki  1. Opowiadanie O. Masiuk „Kartki Świąteczne”. Rozmowa dotycząca treści opowiadania. Opisywanie wyglądu kartek świątecznych. Kartki świąteczne Olga Masiuk Bardzo szybko robiło się teraz ciemno. Już niemal po obiedzie zaczynał zapadać zmrok. A kiedy po d...

Temat: „Co kojarzy się wam ze świętami Bożego Narodzenia?” 1. Burza mózgów. Przygotujcie dużą kartkę papieru i coś dopisania. Zapisuj piktogramami wszystkie odpowiedzi dziecka i swoje na temat „Co kojarzy mi się ze świętami Bożego Narodzenia?” Umotywujcie każdą odpowiedź....

Temat: Mikołajki  „Mikołajkowe zabawy” – przypomnienie dzieciom święta obchodzonego 6 grudnia - Mikołajek. Wspólne zabawy wokół tematu. 1. Rozwiąż zagadkę Moi drodzy, kto to wie? Gdzie Laponia znajduje się? Renifery ciągną sanie, Małe elfy robią prezenty. A ten Pan? Kto to jes...

Wakacji nadszedł czas Drodzy Rodzice!!! Chcemy Wam podziękować za wsparcie w minionym roku, za pomoc i zaangażowanie. Życzymy Wam i Dzieciom udanych, niezapomnianych, pełnych wrażeń i przede wszystkim bezpiecznych wakacji! Wracajcie wypoczęci i szczęśliwi. A gdybyście za nami zatęsknili, wyślijcie kartkę na adre...

Propozycje do wykorzystania BEZPIECZNE WAKACJE Już wakacji nadszedł czas -piosenka  „Wakacyjny regulamin”  Wspólne stworzenie regulaminu zachowywania się na wakacjach. R. zapisuje zasady proponowane przez dziecko za pomocą słów i piktogramów (znaków graficznych)...

Propozycje do wykorzystania MOJE WAKACJE Zapraszamy na poranną gimnastykę przy piosence „Równowaga” „Wakacje” – zajęcia dydaktyczne . Poszukiwanie kopert ukrytych w klasie, układanie hasła, synteza wzrokowa. Dziecko szuka w domu siedmiu ukrytych kopert. W każdej z nich znaj...

Propozycje do wykorzystania W CO SIĘ BAWIĆ LATEM Zabawa na powitanie z piosenką „Klaszczący RockN Roll” Zapoznanie z wierszem „Lato”- Zdzisława Szczepaniaka .   No dzieciarnia – co wy na to? Już od jutra mamy lato! Ta wspaniała, ciepła pora Trwa od rana do wieczora P...

Propozycje do wykorzystania NAD MORZEM „Gimnastykę lubią dzieci” -zapraszamy na małą gimnastykę.  „Skarby znad morza” – zabawa dydaktyczna . R. prezentuje  zdjęcia kojarzące się z morzem (muszla , piasek , bursztyn , rozgwiazda ). Pyta dziecko: Z jakim regionem Polski ko...