KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2016/2017

Bajka "Czerwony Kapturek"

"Nie Mruczek, nie Burek, nie jeż, nie ptak, Czerwony Kapturek to ja, właśnie ja..." - takimi słowami piosenki rozpoczęła się bajka pt. "Czerwony Kapturek", prezentowana przez grupę teatralną PO SWOJEMU ze Środowiskowego Domu Samopomocy w Łasku . Na spektakl , który odbył się 8 czerwca w sali widowiskow...

"Królewna z drewna"

Wyjazd z okazji Dnia Dziecka do Teatru Lalek Arlekin w Łodzi...

Dzień dziecka

01.06.2017
Dzień dziecka

Dzień dziecka

01.06.2017

"Sklepy przyjazne dzieciom" - KAUFLAND umilił przedszkolakom Dzień Dziecka...

Światowy dzień bez papierosa

Dnia 30 maja dzieci z  grupy VI wzięły udział w obchodach Światowego Dnia Bez Tytoniu . Organizatorzy obchodów - Starostwo Powiatowe w Łasku, Powiatowa Stacja Sanitarno – Epidemiologiczna w Łasku oraz Gmina Łask - zaprosili dzieci i młodzież do udziału w Festiwalu Piosenki &bd...

Konkurs "Bezpieczeństwo w oczach dziecka"

Dnia 30 maja trzyosobowa reprezentacja z  grupy VI wzięła udział w konkursie wiedzy pn. "Bezpieczeństwo w oczach dziecka” , organizowanym przez Przedszkole Publiczne nr 1, pod patronatem Komendy Powiatowej  Policji w Łasku. Głównym celem konkursu było kształtowanie właściwych posta...

"Jak nie czytam, jak czytam"

Przedszkolaki wzięły udział w ogólnopolskiej akcji masowego czytania....

Wycieczka do planetarium gr. V i VI

"Kosmos dla najmłodszych" - wycieczka do Planetarium w Łodzi gr V i VI...

Konkurs "Przyjaciel przyrody"

Dnia 17 maja w naszym przedszkolu został zorganizowany konkurs przyrodniczo - ekologiczny pod nazwą "Przyjaciele przyrody" , do którego zostały zaproszone przedszkola Gminy Łask. Celem konkursu było kształtowanie szacunku do przyrody, wrażliwości dzieci na piękno natury oraz kształtowanie świadomości ochron...