KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Wydarzenia - rok szkolny 2020/2021
„Kucharze mali kanapkami częstowali” gr VI

Na zajęciach kulinarnych starszaki dowiedziały się jak przyrządzić  pyszne kanapki z pastami: z kurczaka, jajeczną i rybną. Tajniki wykonania tych past zdradziła nam zaproszona na zajęcie kucharka Pani Ula, która zaprezentowała dzieciom wykorzystanie maszynki do mielenia, która bardzo ułatwia pracę k...

"W Walentynki piękny świat..." grupa V uroczyście obchodzi ten szczególny dzień

W poniedziałek 15.02 obchodziliśmy w naszym przedszkolu Walentynki. Dzieci wraz z wychowawczyniami tego dnia ubrały się na czerwono i tym samym rozpoczęły dzień miło i w sposób specjalny.  Wszystkie przedszkolaki z radością uczestniczyły we wspólnych zabawach oraz tańczyły przy muzyce. Do domu wr&o...

Walentynki w grupie IV

"Mam serduszko,  Wielkie serce, Spójrz jakie czerwone. Kogo kocham? Kogo lubię? Rzucę w jego stronę. Ciebie kocham, Ciebie lubię, Ciebie pocałuję. A czerwone dziś serduszko, Wszystkim podaruję." 15 lutego 2021 roku był dla 5 latków naszego przedszkola prawdziwym, czerwonym dniem miłości...

Dzisiaj u nas Walentynki - święto chłopca i dziewczynki .Gr VI

W Polsce Walentynki obchodzone są zaledwie od kilku lat.  Obchodzi je każdy bez względu na to, ile ma lat. Walentynkowe wyznania robiły dziś także starszaki,  chłopcom - dziewczynki i dziewczynkom chłopaki. Wybraliśmy nawet króla i królową Walentynek, a podczas zabaw nie zabrakło roześ...

Walentynki - Dzień Przyjaźni (grupa I)

  „Mam serduszko, wielkie serce, spójrz jakie czerwone. Kogo kocham, kogo lubię, rzucę w jego stronę. Ciebie kocham, Ciebie lubię, Ciebie pocałuję. A czerwone dziś serduszko, wszystkim podaruję" W tym roku 15 lutego był dla przedszkolaków prawdziwym, czerwonym dniem miłości i przy...

Maluchy pieką gofry (grupa I)

Kiedy pogoda za oknem nie sprzyja zabawom na powietrzu, my doskonale bawimy się w przedszkolu. Otworzyliśmy bowiem sezon na wspólne kucharzenie. Pierwszą potrawą przygotowaną przez najmłodsze przedszkolaki pod nadzorem swoich pań były gofry. Maluchy do zadania przygotowały się bardzo starannie, najpierw poznały ...

Dobre serduszka mamy, ptaki zimą dokarmiamy gr VI

W ten zimowy, srogi czas  ptaki potrzebują nas. Dobre serduszka mamy, więc  je wszystkie dokarmiamy. Głodne do karmnika zaglądają i ziarenka chętnie wyjadają. My przez szybkę je podglądamy, cichutko ich wyglądem się  zachwycamy. Mamy dla wszystkich nowinę radosną- one śpiewem podziękują...