KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Wydarzenia - rok szkolny 2020/2021
Bezpieczna droga do przedszkola

W tym tygodniu w naszej grupie rozpoczął się cykl zajęć związanych z bezpieczeństwem na drodze. Przedszkolaki poznały podstawowe zasady ruchu drogowego. Dzieci nauczyły się przede wszystkim jak należy przechodzić przez jezdnię. Dowiedziały się co oznaczają światła na sygnalizatorze, a także poznały wybrane znaki drogow...

Święto pluszowego misia- poznajemy kolor brązowy grupa II

Dzisiaj maluszki świętowały dzień pluszowego misia,połączone z obchodami dnia koloru brązowego. W tym szczegolnym dniu maluszki ubraly sie w kolorze kojarzacym się misiem-czyli brązowym.

Jabłka są zdrowe i kompot z nich zrobię gr.VI

W dniu 16.11.2020r  w grupie VI  odbyło się zajęcie kulinarne na temat „Jabłka są zdrowe i kompot z nich zrobię”. Sześciolatki  poznały właściwości jabłek i ich wpływ na nasze zdrowie . Wiedzą już, że największą wartość zdrowotną mają jabłka zjadane na surowo, ale też warto spożywać jabłka pr...

Symbole narodowe znamy i hymn śpiewamy gr.VI

W dniu 10 listopada 2020r. wszystkie sześciolatki udowodniły ,że są małymi patriotami. W przeddzień Święta Niepodległości rozmawialiśmy o czasach wyzwalania naszej Ojczyzny, o poświęceniu naszych rodaków , abyśmy mogli dziś żyć w wolnym kraju. Dzieci przypomniały sobie znane  symbole narodowe wykonując małe...

"Kto Ty jesteś? - Polak mały..."

W wychowaniu patriotycznym dzieci istotne jest kształtowanie takich wartości jak honor, miłość do kraju, zachowanie tożsamości narodowej, ojczyzna. Nie da się budzić patriotyzmu bez fundamentalnej wiedzy o przeszłości własnej ojczyzny, dlatego wspólne przeżywanie świąt narodowych ukazuje dzieciom czym jest patri...

Poznajemy Piramidę Zdrowego Żywienia i Stylu Życia Dzieci

  Wiek przedszkolny to czas, w którym kształtują się preferencje smakowe i upodobania żywieniowe, które mogą w przyszłości odbić się negatywnie lub pozytywnie na zdrowiu naszych dzieci. Zgodnie z założeniami programu kulinarnego „Kucharze mali- będą zdrowo jadali” starszaki z grupy VI z...