„Wiosenne biedronki”- zajęcia kulinarne w gr. IV
Wiosna przyniosła ze sobą słońce, nowalijki i nowe smaki,
dlatego pięciolatki robiły swe pierwsze w tym roku przysmaki.
Dzieci ubrane w czapki i fartuszki w łazience,
umyły najpierw dokładnie swe ręce.
Następnie przystąpiły do wykonania „wiosennej biedronki”,
wykorzystując krakersy, serek, szczypiorek, oliwki i pomidorki.
Gdy po pracy posprzątały już przedszkolaki,
zasiadły do stołów, by spróbować swe przysmaki.
Deser wyglądał przepięknie i apetycznie na talerzyku,
podczas degustacji było słychać „mniam” przy każdym stoliku.
Wiosennymi biedronkami dzieci też panie poczęstowały,
które deserek oglądały, kosztowały i jego smakiem się zachwycały.
Jeśli rozbudziliśmy wśród Was apetyty wiosenne-
pytajcie swych małych kucharzy o przepisy tajemne!!!