Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Warsztaty kulinarne „MASTERCHEF FOR KIDS” w Hotelu Kolumna Park - gr. IV

W dniu 20 kwietnia pięciolatki niezwykłą wycieczkę odbyły

I w Hotelu Kolumna Park restaurację odwiedziły.

Tu gorąco wita się gości wielu.

Przedszkolaki powitał sam zastępca dyrektora hotelu.

Było to niespotykane wydarzenie-

Dzieci mogły spełnić swe kulinarne marzenie.

Mogły bowiem zostać małymi  kucharzami,

Eksperymentować z prawdziwymi specjalistami.

Czekały tam na nich przygotowane do pracy stoły,

A przedszkolaki zostały podzielone na specjalne zespoły:

Dinusie, Delfinki, Tygryski, Misie i Słoneczka

Własne stanowisko pracy – było ważne dla każdego dziecka.

Na początku kulinarnego spotkania,

Dzieci rozpoznawały składniki proponowanego przez kucharza dania.

Kiedy odgadły, że będzie to czekoladowa muffinka

To radość była wielka i rozpromieniła się każda minka.

Każdy przedszkolak pracę Szefa Kuchni pilnie obserwował,

A on kolejne etapy powstawania ciasta demonstrował.

Czy to kucharz mały, czy duży

Wie do czego mikser służy.

Podczas pracy miksera 21 przedszkolaków swe piąstki zaciskało:

- „Oby się tylko ciasto udało”.

Potem Szef Kuchni ułożone muffinki na brytfannie

Piekł w piecu dwanaście minut dokładnie,

Aby przedszkolaki  przejęły kucharza rolę

I stanęły do samodzielnej pracy przy stole.

Tu truskawka, malinka i borówka

Już ozdabia muffinkę przedszkolna, pomysłowa główka.

Spójrzcie jak  przedszkolaki w sposób śmiały

Czekoladowe babeczki ozdabiały.

 

Dyrektor hotelu- Pan Maciej zajrzał do przedszkolaków na chwileczkę.

Przywitał się z dziećmi  i też pewnie liczył na słodką babeczkę.

Szef Kuchni zdradził dzieciom cukiernicze triki,

Bo do przygotowania były jeszcze naleśniki.

Przedszkolaki same owocami i nutellą naleśniki nadziewały,

A ich zwinne rączki placuszki rolowały.

Kucharz bitą kolorową śmietanę na nich serwował,

Aby przedszkolak swój naleśnik wreszcie skosztował.

Po kulinarnych pracach dzieci nasyciły swe brzuszki

I aby się pochwalić, przywiozły dla rodziny z muffinkami paczuszki.

Do przedszkola dzieci  wróciły niezwykle zadowolone,

Ale przede wszystkim kulinarnie przeszkolone.

Rodzicom radzimy wykorzystać dziecięce umiejętności

I w weekend  na wspólnie przygotowany podwieczorek zaprosić gości!!!