Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

„Kucharze mali kanapkami częstowali” gr VI

Na zajęciach kulinarnych starszaki dowiedziały się jak przyrządzić  pyszne kanapki z pastami: z kurczaka, jajeczną i rybną. Tajniki wykonania tych past zdradziła nam zaproszona na zajęcie kucharka Pani Ula, która zaprezentowała dzieciom wykorzystanie maszynki do mielenia, która bardzo ułatwia pracę kucharza. Dzieci poznały także zasady bezpieczeństwa podczas pracy z tym urządzeniem, które obsługiwała osoba dorosła. Po zapoznaniu się z  przygotowanymi składnikami dzieci same proponowały składy danej pasty. Następnie  samodzielnie smarowały kanapki i je dekorowały. Podczas podwieczorku same  zachęcały swych kolegów i koleżanki do próbowania wszystkich past i przezwyciężania  niechęci do niektórych produktów. Zdradzamy ,że dzieciom najbardziej smakowała pasta z ryby i białego sera, może dlatego , że jest ona w przedszkolnym menu?. Jednak najwięcej emocji przyniosło dzieciom częstowanie członków rodzin pysznymi kanapkami  z prośbą odgadnięcia  rodzaju pasty. No , cóż nasz mały quiz  degustacyjny wykazał, że lepszą znajomością smaku wykazały się jednak kobiety, a podobno to mężczyźni są lepszymi kucharzami…